Teamleider Verzorgende & Verpleegkunde Harderwijk

Aanvang
z.s.m.
Benodigde opleiding
- Brede dan wel praktische kennis op het leer- en/of vakgebied van de opleiding(en) en bij voorkeur van algemene onderwijskundige ontwikkelingen; - Kennis van het mbo onderwijs; - Kennis van de randvoorwaarden voor het organiseren van onderwijskundige processen; - Bij voorkeur een onderwijsbevoegdheid voor het MBO, een eerste of tweedegraads lerarenopleiding of een PDG (Pedagogisch Didactisch Getuigschrift) eventueel aangevuld met een management cursus/ opleiding en/ of onderwijskunde. - Bereidheid tot het investeren in benodigde scholing.
Omvang functie
0.8 - 1.0 fte
Sluitingsdatum
03 juli 2022
Einddatum
jaarcontract
Benodigde ervaring
Ervaring met leidinggeven/ aansturen van mensen. Het is een pré als je affiniteit en/ of werkervaring hebt in één van de genoemde studierichtingen.
Locatie
Harderwijk


Landstede MBO
Harderwijk
Bij Landstede MBO leren studenten in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarin zij kennis maken met je toekomstige beroep en werkveld. Hier kunnen zij hun opleiding persoonlijk invullen. Zij kunnen er kennis verbreden en verdiepen, op verschillende niveaus leren en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Heb je visie op het gepersonaliseerd opleiden van nieuwe zorgmedewerkers binnen het MBO én geef je graag leiding aan een onderwijsteam? Ben jij de teamleider die we zoeken voor team Verpleging en Verzorging in Harderwijk?

Algemene info over de school
Team Verpleging & Verzorging Landstede werkt vanuit de visie ‘Talentvol Ontwikkelen’. Wij begeleiden de studenten in hun persoonlijke leerroute, waarbij wij inzetten op talentontwikkeling. De studenten kunnen talenten ontwikkelen door nieuwsgierig, proactief en innovatief te zijn, met en van elkaar leren en door eigen kracht en kwaliteiten in te zetten. Dit gaat de student in een persoonlijke leerroute vormgeven, waarbij hij/zij onderwijs in een hybride leeromgeving beleeft, wordt gecoacht, zelf regie pakt, uitdaging en verdieping vindt, respect en vertrouwen geeft en ontvangt.

Het team werkt intensief samen met het werkveld. Het team verzorgt samen met een aantal zorginstellingen het onderwijs voor de Care Academy Veluwe, daarnaast wordt het onderwijs ook op locatie in het werkveld verzorgd d.m.v. leerafdelingen en leerhuizen.

Binnen de school werken (kader)docenten, instructeurs, onderwijsondersteunend personeel, teamleiders en directie. Het onderwijs is georganiseerd in teams. Dit is de onderwijskundige eenheid die de kracht, kunde en expertise van alle teamleden activeert. Uitgangspunt vormt de professionele verantwoordelijkheid van ieder individueel teamlid.

Je gaat werken bij locatie Westeinde van Landstede MBO Harderwijk met een diversiteit aan opleidingen, van technische opleidingen tot horeca. Dit vanuit verschillende locaties; Westeinde, Kranenburg kazerne, De Sypel, Lelystad en Dronten. De teamleider maakt deel uit van de schoolleiding (directeur met teamleiders).

Algemene info over het team

Het onderwijsteam bestaat uit 28 teamleden die onderwijs verzorgen in twee verschillende studierichtingen: Verzorgende IG (niveau 3) en Verpleegkunde (niveau 4). De teamleider realiseert voor het team het onderwijskundig leiderschap en doet dit in een nauwe verbinding met het werkveld. Er staan ongeveer 400 studenten ingeschreven, waarvan een groot deel BBL studenten zijn. Binnen het onderwijs staat de leerstijl en de actuele leervraag van de student centraal. Hierdoor zijn er binnen ons onderwijs diverse opleidingstrajecten zoals leerhuizen en de praktijkgestuurde leerroute.

Wat ga je doen?

  • Je geeft leiding en faciliteert het team bij de uitvoering van het onderwijs.
  • Je vertaalt het schoolbeleid naar een teamplan, levert een bijdrage aan het onderwijsbeleid van de MBO-eenheid, ontwikkelt en borgt een innovatie- en kennisplatform.
  • Je geeft les en begeleidt studenten.
  • Je realiseert de verbinding met het werkveld.
  • Je zet ideeën en behoeftes van anderen en van jou om in concrete plannen waarbij je de doelen van de schoolleiding en de organisatie voor ogen houdt.
  • Je bent deel van de schoolleiding van MBO Harderwijk.

Wat breng je mee?

Je bent een leider, die met plezier collega’s coacht op een manier die past bij de persoon. Iemand die anderen ruimte geeft maar ook kan spiegelen daar waar dat nodig is. Als teamleider heb je een lerende houding en is feedback vragen en geven je niet vreemd. Je bent resultaatgericht zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Je bent verder flexibel, werkt gestructureerd en zet ideeën en behoeftes van anderen en van jou om in concrete plannen waarbij je de doelen van de schoolleiding en de organisatie voor ogen houdt. Je geeft het team vertrouwen en autonomie, waarbij je stuurt op de resultaten en besluiten durft te nemen.

Arbeidsvoorwaarden

Tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 0.8 tot 1.0 fte (32-40 uur) voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit omgezet worden naar een contract voor onbepaalde tijd.

Inschaling in de LD schaal en salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO mbo. Naast het salaris ontvang je 8 % vakantiegeld en 8,33 % eindejaarsuitkering en bouw je pensioen op bij het ABP.

Scholingsmogelijkheden, waaronder deelname aan het Leiderschapsprogramma van de Landstede Groep

De sollicitatieprocedure

  • Na de briefselectie op 5 juli 2022 informeren wij je zo spoedig mogelijk of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek met de benoemingsadviescommissie. Deze bestaat uit: de directeur, teamleden, een collega teamleider en de P&O adviseur;
  • De sollicitatiegesprekken staan gepland op 11 en 12 juli 2022 na 17.00 uur.
  • Een selectieassessment maakt onderdeel uit van deze procedure en deze staan gepland op 14 en 15 juli 2022 in Zwolle. dit assessment neemt qua tijdsinspanning een hele werkdag in beslag;
  • 2de ronde gesprekken staan gepland op 19 juli 2022 na 17.00 uur

Wil je de hierboven genoemde data vrijhouden in je agenda? Word je erg enthousiast van deze vacature maar vallen de data van de gesprekken en het assessment samen met je vakantieplannen, schroom dan niet om toch te reageren en aan te geven wanneer je beschikbaar bent voor een gesprek.

Informatie over de vacature: mevrouw C.M. Broekhuis, directeur van de eenheid, via mbroekhuis@landstede.nl. Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv voor maandag 4 juli 2022 via onderstaande sollicitatiebutton.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature is zowel intern als extern gepubliceerd.


Solliciteren op de functie Teamleider Verzorgende & Verpleegkunde Harderwijk
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen