teamleider Verzorgende & Verpleegkunde

Aanvang
1 mei 2023
Benodigde opleiding
- Hbo-bachelor - Bij voorkeur een onderwijsbevoegdheid voor het MBO, een eerste of tweedegraads lerarenopleiding of een PDG (Pedagogisch Didactisch Getuigschrift) of bereid deze te halen. Eventueel aangevuld met een management cursus/opleiding en/of onderwijskunde. - Bereidheid tot het investeren in benodigde scholing.
Omvang functie
0.8 - 1 fte
Sluitingsdatum
28 januari 2023
Einddatum
jaarcontract met uitzicht op verlenging
Benodigde ervaring
- Werkervaring in één van de genoemde studierichtingen/ werkvelden - Ervaring met een leidinggevende functie
Locatie
Harderwijk
Reden van vacature
Vertrek collega


Landstede MBO
Harderwijk
Bij Landstede MBO leren studenten in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarin zij kennis maken met je toekomstige beroep en werkveld. Hier kunnen zij hun opleiding persoonlijk invullen. Zij kunnen er kennis verbreden en verdiepen, op verschillende niveaus leren en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Ben jij de onderwijskundige leider die graag bouwt aan goed beroepsonderwijs voor de zorgprofessionals van de toekomst? Dan zijn we op zoek naar jou!

Met ingang van (bij voorkeur) 1 mei 2023 zijn we op zoek naar een teamleider Verpleging & Verzorging op onze locatie in Harderwijk.

Algemene info over de school

Wij werken vanuit de onderwijsvisie Talentvol Ontwikkelen. We hebben de ambitie dat iedere student regisseur wordt van zijn eigen leer- en ontwikkelproces. Een gepersonaliseerde leerroute is ons uitgangspunt, dat betekent dat we flexibel onderwijs bieden dat aansluit bij waar de student staat en in staat stelt op het hoogst mogelijke niveau te presteren.

Binnen de school werken (kader)docenten, instructeurs, onderwijsondersteunend personeel, teamleiders en directie. Het onderwijs is georganiseerd in teams. Dit is de onderwijskundige eenheid die de kracht, kunde en expertise van alle teamleden activeert. Uitgangspunt vormt de professionele verantwoordelijkheid van ieder individueel teamlid.

Je gaat werken bij locatie Westeinde van Landstede MBO Harderwijk met een diversiteit aan opleidingen, van technische opleidingen tot horeca. Dit vanuit verschillende locaties; Westeinde, Kranenburg kazerne, De Sypel, Lelystad en Dronten.

De teamleider maakt deel uit van de schoolleiding (directeur met teamleiders) van MBO Landstede Harderwijk.

Algemene info over het team

Het onderwijsteam bestaat uit 28 teamleden die onderwijs verzorgen in twee verschillende studierichtingen: Verzorgende IG (niveau 3) en Verpleegkunde (niveau 4). De teamleider realiseert voor het team het onderwijskundig leiderschap. Er staan ongeveer 350 studenten ingeschreven (15-65 jaar), waarvan het grootste deel bestaat uit volwassen BBL-studenten.

Het team werkt intensief samen met het werkveld. Het team verzorgt regulier onderwijs, vraaggestuurd onderwijs binnen de Care Academy Veluwe (CAV) en daarnaast praktijkgestuurd onderwijs op verschillende locaties in het werkveld d.m.v. leerafdelingen en leerhuizen.

Wat ga je doen?

Vooral faciliteer je het team bij de uitvoering van het onderwijs. De afgelopen tijd zijn er goede en grote stappen gezet in flexibilisering van het onderwijs. Aan jou en je team om dit verder door te zetten. Het team kent een grote betrokkenheid naar de student en elkaar. Daar zijn we trots op! Je zult je waarschijnlijk ook snel thuis voelen.

Daarnaast:

  • Vertaal je het schoolbeleid naar een teamplan en zet je ideeën en behoeftes van het team om in concrete plannen, waarbij je doelen van de school en organisatie voor ogen houdt.
  • Bewaak je processen in het team en stuurt deze bij waar nodig
  • Realiseer je een verbinding met interne of externe samenwerkingspartners, zodat er gebouwd wordt aan toekomst bestendig onderwijs en het onderwijs kan inspelen op actuele ontwikkelingen en/of behoeften in het werkveld.
  • Geef je les en/of coach je studenten

Tot slot maak je onderdeel uit van de schoolleiding in Harderwijk (met locaties in Lelystad en Dronten). In de schoolleiding zijn de onderlinge lijntjes kort en is de collegialiteit groot. Samen met je collega-teamleiders en de directie verdelen we schoolbrede portefeuilles en zetten we de koers uit om te werken we aan een sterke positionering van het beroepsonderwijs in onze (grote) regio. Dit doen we vanuit een visie die nauw aansluit op een lerende organisatiecultuur.’

Wat breng je mee?

- je weet met plezier en op maat collega’s te coachen in hun professionele ontwikkeling;

- Je kunt het proces van ontwikkeling en groei vertalen naar concrete teamontwikkeling;

- Je blijft zelf ook in beweging, met een sterk reflectievermogen;

- Je weet met de teams resultaten te behalen én successen gezamenlijk te vieren;

- Je bent een ondernemende verbinder in onze interne en externe netwerken;

- Je hebt een onderwijsvisie die volledig aansluit op Talentvol Ontwikkelen;

- Je hebt affiniteit met onze doelgroepen, het beroepsonderwijs en de zorgsector;

- Je werkt graag samen en durft beslissingen te nemen;

- Je hebt een positieve, nieuwsgierige en open houding.

Ben jij die hele lijst maar bovenal gewoon een hele leuke collega? Dan kan dit zomaar eens jouw droombaan zijn!

Arbeidsvoorwaarden

Tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 0.8 tot 1.0 fte (32-40 uur) voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit omgezet worden naar een contract voor onbepaalde tijd.

Inschaling in de LD schaal en salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO mbo. Naast het salaris ontvang je 8 % vakantiegeld en 8,33 % eindejaarsuitkering en bouw je pensioen op bij het ABP.

Scholingsmogelijkheden, waaronder deelname aan het Leiderschapsprogramma van de Landstede Groep

De sollicitatieprocedure

Startdatum: voorkeur 1 mei 2023. Tot de zomervakantie wordt de functie (mede) ingevuld door een interim teamleider. Graag reageren tot 29 januari 2023.

Na de briefselectie volgt er een eerste gespreksronde in Harderwijk op dinsdag 7 februari 2023 (middag/ avond).

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure en een referentiecheck mogelijk ook.

Bij vragen, twijfel of grote enthousiasme over de vacature, bel ons gerust! telefoonnummer Mevr. W. Strijk: 06-39292694 of via de mail wstrijk@landstede.nl of mevr. C.M. Broekhuis - directeur: mbroekhuis@landstede.nl.


Solliciteren op de functie teamleider Verzorgende & Verpleegkunde
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen