Onderzoeksproject 

Monitoring 'Fit for Life'

Werken aan welbevinden en werk maken van levensvaardigheden. Het programma ‘Fit for Life’ wordt al enkele jaren uitgevoerd bij Landstede MBO in Raalte. Een sportief programma, maar ook breed met focus op leefstijl en voeding. Wat er vaak bij inschiet, is een gedegen evaluatie of monitoring waardoor zichtbaar wordt wat de opbrengsten van dit soort programma’s zijn: wat levert het op en hoe wordt het precies uitgevoerd. Wellicht is het iets waar andere opleidingen ook belang bij hebben. Landstede MBO in Raalte maakt ook werk van de Gezonde School-aanpak en in het kader van die ontwikkelingen is het practoraat gevraagd om het ‘Fit for Life-programma op een gedegen manier te evalueren.

Dit project richt zich op evaluatie van ‘Fit for Life’ en bestudeert de perspectieven van docenten en studenten op een kwalitatieve manier. Het doel van dit onderzoek is de opbrengsten voor studenten zichtbaar maken en inzicht geven in de manier waarop het curriculum praktisch uitgevoerd wordt en de ervaringen van docenten.

Looptijd: Pilot januari-september 2022
Betrokken onderzoeker: Jorien Mater (Landstede MBO)
Samenwerkingspartners: Evelien Lammers (coördinator Gezonde School, Raalte) en Marian Soepenberg (teamleider Gezond & Wel, Raalte)

Voor meer informatie over dit onderzoeksproject kunt op contact opnemen met Jorien Mater, jmater@landstede.nl.