Voortgezet onderwijs

Onze scholen voor voortgezet onderwijs hebben allemaal een eigen identiteit en persoonlijkheid, een eigen sfeer en eigen prioriteiten. De één legt de nadruk op cultuur of sport, een ander is wereldschool of werkt met een bijzondere onderwijsmethode. Voor iedere leerling is er een school te vinden waar hij of zij zich thuis voelt.

Scholen met karakter

Wat de scholen verbindt is dat het onderwijsinstellingen zijn die allemaal op hun eigen manier een algemeen christelijke achtergrond hebben en waar ze als vanzelfsprekend op geloofs- en levensvragen ingaan. Het zijn scholen met karakter, die staan voor degelijk onderwijs. De leerlingen krijgen volop de ruimte om hun talenten te ontwikkelen en worden zorgvuldig en met zorg op maat begeleid naar een diploma op hun eigen niveau. Dit betekent bijvoorbeeld dat leerlingen kunnen kiezen wanneer zij er aan toe zijn of dat ze bepaalde vakken op een hoger niveau kunnen volgen.

Niveaus

Op onze scholen voor voortgezet onderwijs kunnen leerlingen terecht voor alle verschillende niveaus binnen het voortgezet onderwijs: praktijkonderwijs, vmbo (alle leerwegen en met lwoo), havo, atheneum en gymnasium.

Regio

Landstede Groep biedt voortgezet onderwijs aan in Dronten, Harderwijk, Kampen, Ommen, Hardenberg, Dedemsvaart en Zwolle en omgeving.

Onze scholen