Practoraat Docentprofessionalisering wint prijs op de mbo-onderzoeksdag 2021

Op donderdag 4 november vond de 4de landelijke Mbo Onderzoeksdag 2021 online plaats. De Mbo Onderzoeksdag is een tweejaarlijkse dag waarop docenten, docent-onderzoekers, beleidsmedewerkers, management en bestuur hun kennis en ervaringen over onderzoek met elkaar delen, contacten vernieuwen en versterken met als doel kennisbenutting in het mbo naar een hoger niveau te tillen. Een dag door, voor en met het mbo!

Docentonderzoeker bij het Practoraat Docentprofessionalisering Ceciel Korsmit - van den Berg heeft de prijs gewonnen in de categorie ‘Methode’! De onderzoeksmethode (de onderzoeksbox) die ze toepast in haar onderzoek naar het ‘innoverend vermogen van de mbo-docent’ is beoordeeld als ‘meest doordacht en meest vernieuwend’!

Door als docent-onderzoeker zelf creatief te zijn en haar eigen innovatieve vermogen te benutten, wilt Ceciel een voorbeeld zijn voor mbo-docenten en voor onderzoekers om het lef te hebben om buiten de gebaande paden praktijkonderzoek te doen. Ze wil laten zien dat onderzoek doen leuk is en echt van waarde is voor de onderwijspraktijk.

De onderzoeksbox, gevuld met diverse materialen en uitdagende vragen over innoveren, wordt ervaren als een cadeautje door docenten die deelnemen aan ons onderzoek. Waardering helpt om docenten in hun kracht te zetten en hun ervaringen te laten vertellen’, aldus Ceciel.

Prachtige kroon op het werk van (praktijk)onderzoekers in het mbo en binnen Landstede Groep.

Bekijk hier de presentatie van de onderzoeksdag terug!

--------------------------------------------

Meer weten over de mbo-onderzoeksdag? Klik hier

Wil je meer weten over het werk van het practoraat Docentprofessionalisering? Klik hier.  

Of neem persoonlijk contact op met een van de docentonderzoekers of de practor:

Ceciel Korsmit – ckortsmit@landstedegroep.nl
Karin Messelink – kmesselink@landstedegroep.nl
Monique Hanekamp – mhanekamp@landstedegroep.nl
Marjanne Hagedoorn (practor) – mhagedoorn@landstedegroep.nl