Practoraat Gezondheid, Sport en Bewegen viert lancering tijdens themadag ‘Elke Zwolse jongere gezond en actief’

Jeugdgezondheid en Jeugdsport: twee belangrijke thema’s die ook nog eens nauw samenhangen! Verschillende partijen in Zwolle werken aan deze thema’s, maar samen werken ze beter, sneller èn bereiken ze meer jongeren. Als partners sloegen zij op 24 maart daarom de handen ineen voor het versterken van onderlinge netwerken en verbinding middels de themadag ‘Elke Zwolse jongere gezond en actief’.

De themadag werd geïnitieerd en georganiseerd door het nieuwe Practoraat Gezondheid, Sport en Bewegen en het Lectoraat Jeugd van Hogeschool Windesheim.

‘Met deze themadag is het gelukt om de verbinding aan te gaan met verschillende partners in de regio, maar bovenal met de mensen waarvoor we het doen: de Zwolse jongeren. Met elkaar maken we deel uit van een keten van organisaties, stichtingen, verenigingen en instanties die samen werken aan eenzelfde doel: Elke Zwolse jongere gezond en actief!’, aldus Marieke Fix, practor van het Practoraat Gezondheid, Sport en Bewegen.

De themadag ‘Elke Zwolse jongere gezond en actief’ werd mede mogelijk gemaakt door Zwolle Gezonde Stad, Gemeente Zwolle, Lectoraat Sportpedagogiek van Hogeschool Windesheim, Jeugdsport Centrum, Travers, GGD IJsselland en SportService Zwolle.