Docent wiskunde en rekenen

Aanvang
1 augustus 2024
Benodigde opleiding
een (bijna afgeronde) 2e graads lesbevoegdheid
Omvang functie
0,6 - 0.8 fte
Sluitingsdatum
08 juni 2024
Einddatum
31 juli 2025
Benodigde ervaring
ervaring of affiniteit met de doelgroep
Locatie
Morgen College


Morgen College
Harderwijk
Het Morgen College leidt leerlingen op voor de wereld van morgen. Door ze te leren hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Wij helpen ze bij het maken van de juiste keuzes, zodat niets hun ontwikkeling in de weg staat.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Het Morgen College is een VMBO school waar de beroepsgerichte en theoretische leerwegen aangeboden worden. We zijn een persoonlijke school waar we voor de leerlingen een stap extra zetten. Ons motto is: ‘De school die jou kent!

Het Morgen College valt onder stichting Landstede Groep. We werken vanuit de drie waarden van Landstede Groep, ontmoeten, ontwikkelen en ontdekken. Het Morgen College heeft de volgende visie: Op het Morgen College ontdek je jouw talenten. We helpen je in het maken van keuzes, zodat jij het diploma haalt wat bij jou past!

Deze visie leidt ertoe dat wij gaan voor een aantal principes op het ‘Morgen College’:

- Wij leren jou kennen en zijn daardoor goed in staat om jou te helpen bij het maken van keuzes;

- Wij laten jou kennismaken met een ruim aanbod binnen onze school, maar ook met het bedrijfsleven;

- Wij zijn een school van doen, daarom zijn er in ons curriculum veel praktijkuren opgenomen;

- Wij leiden jou op voor doorstroom naar het MBO of de HAVO.

Op het Morgen College willen we onze leerlingen zoveel mogelijk in contact brengen met leersituaties die buiten school liggen. We hebben goede contacten met het bedrijfsleven. In de onderbouw bereiden we leerlingen hierop voor met het programma “Talent in Zicht”.

Het Morgen College is een christelijke school. Dat is te merken aan het moment van bezinning met de leerlingen in het eerste lesuur en aan de viering van de christelijke feesten. Tegelijkertijd geloven wij dat vooral op een christelijke school iedereen welkom is. Oprechte interesse in de ander en respect voor elkaars levensstijl en overtuiging is daarbij het uitgangspunt.

De collega’s starten op maandag, dinsdag en donderdag in een scrum en de mentoren zien de mentorleerlingen iedere dag.

Coachen en begeleiden van startende docenten staat ook centraal op het Morgen College. Dit doen we door het inzetten van docentcoaches en beeldcoaches.

We zijn in voorbereiding om in 2025 een nieuw schoolgebouw in het Beroepscollege Harderwijk te betrekken. Het Beroepscollege Harderwijk en omgeving bestaat straks uit het Morgen College. het StartCollege, Landstede MBO en Landstede Groei Opleidingen voor volwassenen, het Voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (Vavo), de Internationale Schakelklas (ISK) en de Entree-opleidingen.

Wat ga je doen?

Je verzorgt de lessen wiskunde, op alle leerniveaus, aan de leerlingen van de onder- en bovenbouw van het Morgen College.

Je bent onderdeel van een team op de locatie. Je denkt mee in het grote geheel en ontwikkelt samen met je vaksectie je curriculum.  

Naast wiskunde verzorg je ook de rekenlessen aan klas 1. Dit is een vak wat we volgend jaar willen geven om onze leerlingen vaardiger te maken in de basis van rekenen.

Tevens lever je een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling en het uitrollen van onze onderwijsvisie. 

Wat breng je mee?

  • Je zet de leerling voorop, je werkt vanuit een positieve benadering en je weet leerlingen op een enthousiaste, actieve manier te motiveren.
  • Je beschikt over een (bijna afgeronde) tweede graads bevoegdheid voor het vak wiskunde. 
  • Je hebt bij voorkeur ervaring of affiniteit met de doelgroep.
  • Je bent flexibel, je hebt een proactieve houding, je bent slagvaardig en je vindt teamspirit belangrijk.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk contract tot en met 31 juli 2025, met uitzicht op een vaste aanstelling, in een professioneel team met gemotiveerde, enthousiaste collega's.
Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

De sollicitatieprocedure

Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marieke Paulus, teamleider, via e-mail: mpaulus@morgencollege.nl of via tel.nr.: 088-8507370.
Je motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 8 juni 2024 via onderstaande sollicitatiebutton.


Solliciteren op de functie Docent wiskunde en rekenen
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen