Start vernieuwbouw Ichthus College Kampen

13 februari 2023
Jairo da Silva, de jongste leerling van Ichthus College Kampen, knipte maandagochtend 13 februari samen met de oudste medewerker Jaap Valkenburg, het lint door als officiële start van de vernieuwbouw van Ichthus College Kampen. Bestuurslid Landstede Groep Tjeerd Biesterbosch gaf het officiële startsein. Bas Wonink en Bernard van den Belt, wethouders gemeente Kampen, onthulden in aanwezigheid van onder andere bouwer Dijkstra Draisma, het bouwbord.


Duurzame campus
De huidige gebouwen stammen uit de periode van 1965/1969 en zijn aan modernisering toe. Biesterbosch: “We behouden delen van het oude gebouw en integreren dit in de nieuwbouw. We passen noviteiten toe voor een toekomstbestendige en duurzame campus, die past bij de maatschappelijke en sociale uitdagingen in de samenleving. Zo geven we een mooie impuls aan de onderwijsvisie van Ichthus College Kampen.”

Nieuwe sporthal
Naast de vernieuwbouw van de campusschool, komt op hetzelfde terrein een nieuwe sporthal te staan. Hier krijgen leerlingen van de campus lessen bewegingsonderwijs en het wordt de thuisbasis van volleybalvereniging Reflex. Tussen de school en de sporthal ligt straks een groen gebied voor sport en recreatie.

Tijdelijke huisvesting
De oplevering van de nieuwe campus staat gepland voor de zomer 2024. Tot die tijd krijgen de leerlingen les in de tijdelijke huisvesting aan de Zenegroen.

Op de hoogte blijven van de vernieuwbouw Ichthus College? Dat kan via deze website. Lees hier het artikel van weekblad De Brug en hier het artikel van de Stentor (Premium).

 


Terug naar nieuws