500 leerlingen actief op het Landstede Groep Big Five Toernooi 2019

19 juni 2019
Zo’n 500 leerlingen hebben begin juni tijdens het jaarlijkse Landstede Groep Big Five Sporttoernooi voor vo-scholen met én tegen elkaar gesport. Zo hebben ze ervaren hoe leuk en gezond sport en bewegen is. In totaal zijn er 30 prijzen uitgereikt in het Landstede Sportcentrum.


Na de officiële opening om 9.00 uur in het Landstede Sportcentrum was er een act van freestyler Joshua Agteres om de leerlingen te enthousiasmeren voor de Big Five. Om 9.30 uur gingen de leerlingen van het Agnieten College Zwartsluis, Agnieten College Wezep, Carolus Clusius College, Ichthus College Dronten, Morgen College, Ichthus College Kampen (inclusief locatie VIA) en TalentStad naar de verschillende locaties.

Voetbal

Op sportpark Be Quick ’28 waren 30 voetbalteams actief. In de jongenspoule onderbouw won Ichthus College Kampen, bij de jongens bovenbouw was dat het Ichthus College Dronten. Bij de meiden onderbouw pakte TalentStad het goud en in de bovenbouwpoule ging het Ichthus College Dronten er met de eerste prijs vandoor.

Beachvolleybal en hockey

Op Sportcampus de Pelikaan streden 16 beachvolleybalteams en 7 hockeyteams om de prijzen. Bij hockey werd het Ichthus College Dronten de winnaar in de onderbouwpoule. In de bovenbouwpoule bleek het Carolus Clusius College het sterkste team. Bij de beachvolleybal waren dit het Ichthus College (onderbouwpoule) en het Carolus Clusius College (bovenbouwpoule).

Basketbal en trefbal

Het Landstede Sportcentrum stond in het teken van basketbal en trefbal met 7 basketbal- en 4 trefbalteams. Bij het basketbal (5 tegen 5) en het trefbal (7 tegen 7) ging het Ichthus College Dronten er wederom met een eerste prijs vandoor. Bij trefbal was het Ichthus College Kampen de grote winnaar.

Gezondheid en sport

Landstede Groep vindt gezondheid en sport belangrijk. Een gezonde en actieve leefstijl leidt tot een hogere kwaliteit van leven, minder ziekteverzuim en betere leer-/werkprestaties. We stimuleren en motiveren leerlingen, studenten en medewerkers tot een gezonde en actieve leefstijl met een ruim aanbod van beweegactiviteiten, gezonde kantines en deelname aan unieke gezondheids- en sportprojecten. Ook faciliteren we studenten door middel van het Landstede Topsporttraject (LTT) in het combineren van (top)sport en onderwijs.

 


Terug naar nieuws