Leerlingen Morgen College maken eigen kunstwerk

17 september 2019
De leerlingen van de derde klas van het Morgen College hebben afgelopen schooljaar voor het vak CKV ( Cultureel Kunstzinnige Vorming) een bezoek gebracht aan het Stadsmuseum in Harderwijk. Daar hebben ze inspiratie opgedaan voor het maken van een portret. In het Stadsmuseum hebben de leerlingen van kunstenaars Dorien Plaat en Dido de Beer verschillende schildertechnieken voor het maken van een portret gezien. De beide kunstenaars waren aanwezig om te vertellen over hun eigen werkwijze. Sommige leerlingen waren nog nooit in een museum geweest. De eerste kennismaking was voor de meeste leerlingen heel interessant.


De mooie schilderijtjes van de leerlingen zijn tot een groot schilderij samengevoegd en dit inspirerende geheel prijkt nu aan de wand bij de directeur van het Morgencollege, Edwin Blok. De verschillende portetten die hem aankijken, laten hem inzien dat ieder mens verschillend is met ieder een eigen karakter. Zo kan dit kunstwerk, dat gemaakt is door leerlingen, hem weer inspireren.

Ook komend schooljaar gaan de leerlingen weer een bezoek brengen aan het Stadsmuseum, nu voor een hele andere expositie. We zijn benieuwd hoe de derdejaars van dit jaar geïnspireerd worden tot het maken van een eigen kunstwerk.

Over CKV

Het vak CKV laat leerlingen kennis maken met verschillende kunstgebieden. Zo gaan ze gedurende het schooljaar bijvoorbeeld ook naar een cabaret voorstelling of hiphop dansvoorstelling. CKV is een verplicht vak voor leerlingen in de bovenbouw van het Vmbo.


Terug naar nieuws