Nieuwste sportfaciliteiten in Victorium voor onze leerlingen en studenten

1 september 2021
Veel sportieve leerlingen en studenten van Landstede Groep sporten vanaf dit schooljaar in een gloednieuwe accommodatie aan de Boerendanserdijk in Zwolle: Victorium. Zo gaan de turners van Centre of Sports & Education (CSE) naar een van de grootste wedstrijdturnhallen van Nederland. Vrijdag 27 augustus was de officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Victorium en Landstede Groep.


Naast Gerrit Jansen (commercieel directeur Victorium) en Theo Rietkerk (voorzitter College van Bestuur Landstede Groep) waren studenten, leerlingen en docenten aanwezig om de sportfaciliteiten te bekijken.

Michaël Hollander, turndocent bij CSE, is bijzonder te spreken over de nieuwe accommodatie: ‘De turnhal geeft onze topsportambities regionaal een flinke boost!’ De locatie van Victorium, tussen PEC Zwolle en Landstede Sportcentrum, is onderdeel van de Zwolse sportboulevard. Naast de turners gaan ook andere leerlingen en studenten van CSE, het Thomas a Kempis College en Landstede MBO gebruikmaken van Victorium.

Samenwerking

De samenwerking tussen Landstede Groep en Victorium ontstond al in de planfase. Hans Roman van Landstede Sportcentrum: ‘Sporten en fit zijn hebben een belangrijke plek in het onderwijs van Landstede Groep. En aangezien de populariteit van dit onderwijs flink is toegenomen, is Victorium een welkome aanvulling. We zijn betrokken geweest bij de inrichting van zowel de sporthal als de turnhal, zodat alles voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van ons onderwijs.”

Win-win

Nicolette Mennega van Victorium verwacht dat de samenwerking met Landstede Groep alleen maar hechter wordt: ‘Dat Victorium naast de sportbeoefenaars ook een plek is waar jongeren sportief onderwijs kunnen volgen vind ik echt een win-win.’

Nieuwste van het nieuwste

Student Harmen Scheurwater volgt de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid bij Landstede MBO. ‘Als je mijn opleiding doet, moet je fit zijn. Ik vind het belangrijk dat er goede sportapparatuur is en bij Victorium staat het nieuwste van het nieuwste.’

De locatie van Victorium, tussen PEC Zwolle en Landstede Sportcentrum, is onderdeel van de Zwolse sportboulevard.


Terug naar nieuws